Assalamualaikum dan salam sejahteraa…

Cara Pembelian Buku Fakta Saintifik Surah Yasin di Shopee ada 2 pilihan.

PILIHAN PERTAMA

  • Anda boleh terus ke link pembelian buku tersebut dengan tekan butang di bawah:

PILIHAN KEDUA

  1. Saya galakkan anda download Apps Shopee terlebih dahulu. Anda taip ‘Shopee’ di Google Play atau Apps Store. Status terkini mengenai tempahan anda akan dimaklumkan secara automatik.
  2. Selepas anda download, taip di kotak carian “Fakta Saintifik Surah Yasin” dan anda akan jumpa gambar seperti di bawah.

 

 

4. Tekan ‘Buy Now’ atau “beli sekarang’.  Bahagian ‘Shopping cart/Troli Membeli‘ akan terpapar. Nyatakan unit yang anda ingin beli.Jika anda beli 2 unit, anda dapat pos percuma! Kemudian klik ‘Checkout/Semak Keluar‘.

5.  Isikan nama, alamat, dan nombor telefon. Pastikan anda isi maklumat dengan tepat. Kemudian klik ‘Place Order/Membuat Pesanan’

6. Pilih cara pembayaran sama ada menggunakan kredit/debit kad, online banking, ATM/Bank transfer. Ada yang tak tahu bahawa Kad ATM anda sebenarnya ialah Kad Debit yang boleh buat bayaran online sama seperti Kad Kredit. Duit akan ditolak terus daripada akaun anda.

7. Jika anda pilih ‘Online Banking’, anda akan dibawa ke laman perbankan yang anda pilih tadi untuk buat pembayaran. Jumlah bayaran Shopee akan terus tolak melalui jumlah harga barang yang dibeli dari akaun anda.

 

Jika ada sebarang masalah boleh tanya saya!