Cara beli online di Shopee

Pembelian di Shopee lebih mudah, selamat dan jaminan wang dikembalikan bila buku tidak sampai ke tangan anda.

Berikut dijelaskan cara membeli Buku Fakta Saintifik Surah Yasin di Shopee:

1. Untuk beli Buku Fakta Saintifik Surah Yasin, anda perlu ada akaun Shopee. Daftar akaun di Shopee adalah percuma!

Layari https://shopee.com.my untuk mendaftar.

Klik SIGN UP > Isi Maklumat peribadi > Anda akan terima email pengesahan menandakan telah berjaya dan sedia untuk membuat pembelian.

2. Anda boleh klik butang di bawah untuk beli buku saya :

3. Atau ..... cara ke dua...Anda juga boleh Install Apps Shopee ke dalam HP anda. Sila ke PlayStore atau Apps Store Apple dan search “Shopee”

4. Setelah anda Install Apps Shopee ke dalam HP, untuk membeli Buku Fakta Saintifik Surah Yasin, anda hanya perlu taip “Fakta Saintifik Surah Yasin” dan tekan butang search (cari) . Anda akan terus dibawa ke buku saya seperti gambar di bawah:

arrow
arrow

5.  Bahagian ‘Shopping cart/Troli Membeli‘ akan terpapar. Pastikan produk, harga produk. serta kuantiti item adalah tepat. Kemudian klik ‘Checkout/Semak Keluar‘.

6.  Isikan nama, alamat, dan nombor telefon. Pastikan anda isi maklumat dengan tepat. Kemudian klik ‘Place Order/Membuat Pesanan’.

7. Pilih cara pembayaran sama ada menggunakan kredit/debit kad, online banking, ATM/Bank transfer. Ada yang tak tahu bahawa Kad ATM anda sebenarnya ialah Kad Debit yang boleh buat bayaran online sama seperti Kad Kredit. Duit akan ditolak terus daripada akaun anda.

8 : Jika anda pilih ‘Online Banking’, anda akan dibawa ke laman perbankan yang anda pilih tadi untuk buat pembayaran. Jumlah bayaran Shopee akan terus tolak melalui jumlah harga barang yang dibeli dari akaun anda.

9: Bila dah siap membuat pembayaran, anda akan menerima email pengesahan dan details pembelian. Sila simpan sebagai rujukan jika ada sebarang masalah.
Sekian, terima kasih

Jika ada sebarang masalah boleh tanya saya!